Javno naznanilo o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko Žužemberk SZ
september 14, 2017
Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko Žužemberk SZ
september 25, 2017
Prikaži vse

Pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu

Pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu

 

Žužemberški grad, eden najslikovitejših gradov na slovenskem, bo kot v pravljici že sedmič zopet oživel s tradicionalno pravljično nočjo in dnevom na gradu.

Seinsenbergensis Tumultus – viteški red Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu, ki deluje v okviru TD Suha krajina, bo skupaj s prijatelji srednjega veka skorajda iz vse Slovenije v soboto 23. septembra pripravil že 7. srednjeveško-renesančni pravljični grajski večer, v nedeljo, 24. septembra pa pravljični dan.

Na gradu bodo obiskovalce sprejeli grajska gospoda, vitezi, grajske gospodične in otroci. Za otroke bo pripravljena zanimiva in poučna grajska raziskovalna pot. Večer bo ob odprtem ognju namenjen branju pravljic in povesti, srednjeveški glasbi in opazovanju zvezd.

Čez cel naslednji dan bo predstavljeno življenje na gradu. Predstavljeni bodo zapisi iz tega obdobja, potekala bo delavnica lokostrelstva, mečevanja, in srednjeveškega ter renesančnega plesa. Predstavljene bodo stare otroške igre iz obdobja srednjega veka in renesanse. Razstavljenega bo veliko orožja, ščitov, glasbenih instrumentov in še mnogo zanimivih predmetov.

 Vljudno vabljeni, ne bo vam žal.

Urnik:

sobota, 23. 9. 2017, od 17.00 do 21.00
nedelja, 24. 9. 2017, od 10.00 do 17.00

  Vstopnina: dobra volja, zadovoljni pa bomo z vašimi prostovoljnimi darovi.

TD Suha krajina
Vlado Kostevc

 image002