Brezplačno testiranje za virus COVID-19

Brezplačno testiranje za virus COVID-19

Tudi na občini Žužemberk smo se odločili poskrbeti za zdravje svojih občanov in zato bomo organizirali brezplačno testiranje za virus Covid-19. Financirali bomo nakup testov, testiranje pa bodo brezplačno izvedle strokovne delavke družinske medicine Žagar.

Brezplačno testiranje za občane občine Žužemberk bo potekalo v sredo, 17. 2. 2021, od 10. do 12. ure v prostorih nekdanje Iskre na Grajskem trgu 26.

Testiranje bo potekalo s strogim upoštevanjem priporočili in navodil Nacionalnega inštituta za zdravje. Občani boste na testiranje pristopili skozi glavni vhod, nato pa stavbo zapustili skozi stranskega. Režim testiranja bo natančno označen, zato vse udeležence prosimo za upoštevanje navodil strokovnih delavcev. Na testiranje prinesite zdravstveno izkaznico in osebni dokument. V primeru gneče med čakanjem ohranjajte medsebojno razdaljo in nosite masko.

Testiranje je namenjeno izključno iskanju morebitnih okuženih med na videz zdravo populacijo. Če imate kakršne koli, tudi blage znake bolezni, na testiranje s hitrimi testi ne hodite, ampak se samoizolirajte ter kontaktirajte svojega izbranega osebnega ali dežurnega zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje z metodo PCR.

Pacienti, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli COVID-19 ne bodo testirani (možnost lažno pozitivnega izvida). Prav tako ne bodo testirani tisti, ki so že bili cepljeni. Izvidi vseh opravljenih brisov bodo vpisani na kartice zdravstvenega zavarovanje oseb, ki bodo testirane.