Obvestilo s področja urejanja prostora

Obvestilo

Zaradi koriščenja letnega dopusta v sredo, 5. in 12. avgusta 2020, strankam ne bo omogočeno nudenje strokovnih nasvetov in drugih opravil s področja urejanja prostora in graditve objektov.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Zapora cesta Dolga vas

Zaradi rekonstrukcije ceste LC 289021 Dolga vas, bo popolna zapora ceste od 29. 7. 2020 do 13. 10. 2020. Obvoz je urejen po lokalnih cestah. Za tovorni promet velja prepoved vožnje na LC289021. Tovorna vozila naj se poslužujejo ceste skozi Dvor.

Prosimo za strpnost in upoštevanje začasne prometne ureditve.

Odprtje parkirišč pri vrtcu in zdravstvenem domu

Ob letošnjem občinskem prazniku smo namenu predali pokrita parkirišča pri vrtcu in dodatna ter obnovljena parkirišča pri zdravstveni postaji Žužemberk. Investicija v vrednosti 150 tisoč evrov predstavlja zaključek gradnje vrtca Sonček, ki se je pričel graditi pred tremi leti. Trak so slovesno prerezali župan Jože Papež, direktor GPI Tehnika Drago Muhič in poslanec Jožef Horvat. Slednji je bil tudi slavnostni govornik. Občina je z naložbo na območju vrtca in zdravstvenega doma zagotovila skupno kar 45 parkirnih mest, otrokom pa kvalitetne igralne površine.

Več: Dolenjski list.

Otvoritev ceste v industrijski coni na Plešu

V sredo, 15. 7. 20202, so župan gospod Jože Papež, vršilka dolžnosti  direktorice Direkcije za infrastrukturo iz Ljubljane gospa Ljiljana Herga in direktor SK storitve d. o. o. gospod Janez Škufca prerezali trak na novo narejeni cesti v industrijski coni Pleš, ki objekt povezuje z glavno cesto. Župnik gospod Ciril Murn je nato  novo pridobitev blagoslovil. Cesta je po besedah direktorja Janeza Škufce velikega pomena za  nadaljnji razvoj in širjenje kapacitet v industrijski coni in zahvalil se je vsem, ki so zaslužni za izvedbo projekta – sedanjemu županu g. Jožetu Papežu, bivšemu županu g. Francu Škufci in g. Dušanu Papežu, ki je že pred leti dal pobudo za izgradnjo industrijske cone.

 Irena Blatnik

Javni razpis za obnovo kulturne dediščine

Javni razpis za obnovo kulturne dediščine vsebuje naslednjo dokumentacijo:

01_javni razpis za sofinanciranje obnove kulturne dediščine v letu
02_Prijavni obrazec obnova kulturne dediščine
03_Soglasje lastnika v primeru najema kulturna dediščina
04_Soglasje lasnika_solastnika kulturna dediščina
05_Izjava – ni potrebno upravno dovoljenje kulturna dediščina
06_Potrdilo ZVKDS poročilo kulturna dediščina
06_priloga – kulturnovarstveno soglasje
07_Izjava – poravnane obveznosti do občine kulturna dediščina
08_priloga dokazila – predračuni računi in ostala dokazila
09_IZJAVA O ŽE PRIDOBLJENIH SREDSTVIH ZA ISTI NAMEN kulturna dediščina
10_pogodba sofinanciranje obnove kulturna dediščina

Pravilnik o sofinanciranju obnove kulturne dediščine v Občini Žužemberk

SEEMEET SLOVENIA 2020 – Edinstvena priložnost za iskanje novih poslovnih partnerstev

Mednarodni B2B dogodek SEEMEET SLOVENIA odpira svoja vrata 21. in 22. oktobra 2020 v Mariboru, kjer bodo podjetja zopet dobila edinstveno priložnost za širitev svojega posla preko posebej organiziranega poslovnega mreženja. Letos bo dogodek oplemeniten tudi s tematskimi predavanji, ki bodo poskrbela za nadgradnjo znanj aktualnih poslovnih trendov. Prijetno druženje
ob večerji in glasbi pa bo tudi letos dalo dogodku piko na i, obljubljajo organizatorji.

Za občutek, v lanskem letu je na dogodku SEEMEET na hitrih sestankih sklepalo posle več kot 130 podjetij iz štirinajstih držav. Zabeležili so kar 1.126 sestankov v dveh dneh.

Lepo vabljeni k ogledu naše prenovljene spletne strani www.seemeet.si.

Avtor: Aleksej Metelko

Subvencionirano bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana v študijskem letu 2020/2021

Študentski dom Ljubljana omogoča študentom v številnih domovih, ki se nahajajo v Ljubljani na različnih lokacijah v bližini visokošolskih zavodov (Rožna dolina, Mestni log, Center, Bežigrad in Šiška), kakovostne bivalne pogoje za študij po subvencioniranih nastanitvenih cenah.

Za bivanje v javnem zavodu Študentski dom Ljubljana, je v okviru razpoložljivih kapacitet, poleg pogojev, ki jih mora izpolnjevati študent za subvencionirano bivanje, potrebna tudi pravočasna prijava na Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2020/2021

Prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja je potrebno oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Zadnji rok za oddajo prošnje je 17. avgust 2020.

Študentom je za vse dodatne informacije glede navedenega javnega razpisa na razpolago Pisarna za študentske domove, ki za visokošolsko središče v Ljubljani deluje v Študentskem domu Ljubljana, na telefonskih številkah (01) 530 6027, (01) 530 6028 v času uradnih ur (ponedeljek, sreda, petek od 9.00 do 12.00 ure, sreda od 14.00 do 16.00 ure) ali na elektronskem naslovu pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Študentski dom Ljubljana, Svetčeva ulica 9, 1000 Ljubljana

Slovesnost ob 22. občinskem prazniku

Letošnje praznovanje občinskega praznika je potekalo v znamenju epidemije korona virusa. S spoštovanjem vseh predpisov in navodil Vlade Republike Slovenije ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo izpeljali tradicionalne Trške dneve z osrednjo slovesnostjo – slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj.

Pozdravni nagovor je pripadal županu Jožetu Papežu, slavnostni govor pa ministru za obrambo mag. Mateju Toninu. Podelili smo naziv častnega občana (župnik Janez Zaletel), zlati grb (Tom Pečar), srebrni grb (Irena Blatnik), bronasti grb (Dušan Ožbolt), pisno priznanje (PGD Dvor in PGD Ajdovec ter Janez Hrovat) in županovo zahvalo (Lubica Gogulova in KA-MM d. o. o.). V kulturnem programu, ki ga je povezovala ga. Lili Hrovat, so nastopili ambruški pevci ter solistka Tjaša Primc.

Rok Z.

Županova ura: Jože Papež, Občina Žužemberk

Pogovor z županom Jožetom Papežem na televiziji Vaš kanal (2020):

 • Občina Žužemberk in epidemija COVID-19.
 • Projekt “Suhokranjski vodovod”.
 • Rekonstrukcija ceste na Dvoru, v Žužemberku in na drugih lokacijah.
 • Projekt “Žužemberška obvoznica”.
 • Dogajanje na področju turizma.
 • Začetek gradnje industrijske cone na Jami.
 • Pogovor z direktorjem občinske uprave Tomažem Hrastarjem.
 • Družbeno dogajanje v občini; društva.
 • Izvedba praznika občine v leto 2020.
 • Gasilska dejavnost.
 • Sodelovanje z mladimi.

 

Županova ura 2019: https://www.youtube.com/watch?v=hSe–YBdRyI