Delavnica sanacija vlage

Po dobrih odzivih v lanskem letu delavnico ponovno organiziramo v sodelovanju z Mestnim muzejem Krško in Občino Kostanjevica na Krki, kjer si bomo ogledali posledice vlage na zidovih in primere reševanja.

Vlaga v zidovih pospešeno povzroča propad konstrukcije objekta in je zato eden večjih in bolj trdovratnih problemov, s katerimi se srečujejo lastniki objektov kulture dediščine, pa tudi mnogi drugi lastniki starejših hiš. Pri reševanju problema z vlago je najprej pomembno diagnosticiranje vzrokov, potem pa tudi pravilna in po določenem postopku izvedena sanacija z vlago prepojenih zidov.

O vsem tem bodo na delavnici Šole Prenove spregovorili predavatelji, ki bodo uvodoma predstavili prostor med dvema rekama, Savo in Krko, ki sta velikokrat vzrok težav z vlago, v nadaljevanju pa bodo predstavili tudi primere reševanja težav z važnimi zidovi. V drugem delu sledi ogled Kostanjevice na Krki, ki je zaradi izjemne lega na otoku »žrtev« mnogi poplav, ki pa žal na slikovitih starih objektih puščajo posledice.

vabilo_SANACIJA VLAGE_