Pionirji Žužemberka državni prvakI v odbojki

V Hočah je v nedeljo, 26.5.2019, potekal finalni turnir državnega prvenstva za starejše dečke (letnik 2004 in mlajši). Na finalni turnir sta se iz zahoda uvrstila Salonit iz Kanala in KEKO Oprema iz Žužemberka, iz vzhoda pa ekipi OK Hoče in OK SGP Strdin iz Maribora. Prvo polfinalno tekmo sta odigrala Salonit in Hoče, zmagali pa so Primorci in se tako uvrstili v finale. Sledilo je drugo polfinalno srečanje, kjer sta se pomerili ekipi Maribora in Žužemberka. Prvi set je bil napet in se je končal na razliko 25:23 v korist Žužemberčanov. Drugi niz so Žužemberčani odigrali še bolje in ga zaključili z rezultatom 25:17. V tej tekmi se je izkazal srednji bloker Novak, ki je odlično blokiral in uspešno napadal na prvem tempu. Opazno je bilo, da imajo žužemberški Risi več enakovrednih in kakovostnih igralcev.

Sledila je tekma za tretje mesto, kjer so bili v štajerskem derbiju boljši Mariborčani.

Sledilo je FINALE. Pomerila sta se večna tekmeca – ekipa Salonita iz Kanala in KEKO Oprema iz Žužemberka. Tekma na tri dobljene nize! Pričakoval se je neizprosen boj med starimi znanci. Ti dve ekipi sta se letos pomerili že dvakrat  v “A” ligi zahod, kjer sta zmagali vsaka po eno tekmo, nato so na polfinalnem turnirju pred dvema tednoma slavili Kanalci, minuli petek  pa sta se isti ekipi pomerili še v šolskem finalu, kjer so slavili igralci OŠ Žužemberk in postali osnovnošolski državni prvaki. Naj omenimo, da v manjših krajih, v klubskih in osnovnošolskih ekipah, običajno igrajo isti igralci.

Prvi niz so bolje začeli Kanalci, Risi so jih dvakrat ujeli, v končnici pa so Kanalci pritisnili s servisom in rezultat obrnili sebi v prid, 25:22. Drugi niz je bil enako napet, po dobrem začetku Žužemberčanov so se pri rezultatu 11:6 nekoliko zmedli na sprejemu in Kanalci so jih v treh menjavah ujeli pri rezultatu 13. Sledile so menjave – točko po točko, v končnici pa so z uspešnim blokom Pajnkiherja ter dobrim servisom Kocjančiča Risi prišli do izenačenja v nizih, 25:22. V tretjem nizu so povedli Kanalci, Žužemberčani pa so se lovili predvsem na sprejemu in nikakor niso uspeli organizirati dobrega napada, prikradle so se nepotrebne napake in Salonit je povedel z 2:1 v nizih (25:17). Četrti niz pa je bil pravo nasprotje tretjemu. Žužemberški Risi so odlično servirali, solidno sprejemali, ter močno napadali, medtem ko so Primorci padli predvsem na sprejemu. V tem nizu sta se izkazala sprejemalca Suhadolnik in Legan, libero Longar je stabiliziral sprejem in igro v polju, medtem ko je organizator igre Travnik med celotno tekmo dobro razigraval svoje soigralce. Peti niz je bil zelo dramatičen, številni gledalci, ki so prispeli z ekipami pa so bili na trnih. Povedli so Kanalci, 2:0, pa potem preobrat in 4:2 za Žužemberk. Sledilo je izenačenje, strani igrišča sta ekipi zamenjali pri 8:6 za KEKO Opremo. Nato napaka na servisu in Kanalci so prešli v vodstvo z 9:8, pa 10:9. Po dobrih servisih Novaka smo povedli, a le za točko. Pa spet izenačenje, nakar je kanalski adut Jeklin udaril preko igrišča, njihov trener pa je zahteval dotik bloka, kar pa je bilo malce preveč očitno tudi za sodnike, ki so obdržali prvotno odločitev. Še eno izenačenje na 13. točki, nato uspešen blok Risov, za zaključek tekme, 15:13, pa je z blok-autom uspešno napadel Kocjančič. Začelo se je slavje, veselili so se tudi navijači Žužemberka. Veselo je bilo tudi na poti domov, saj so fantje peli celo pot.

Za najboljšega podajalca na turnirju je bil razglašen Mohor Travnik, za najboljšega blokerja pa Tomaž Novak.

 

REZULTATI FINALNEGA TURNIRJA:

Hoče : Salonit Anhovo           0:2       (13:25; 16:25)

Maribor SGD Strdin : KEKO OPREMA Žužemberk           0:2 (23:25; 17:25)

Hoče : Maribor SGD Strdin   0:2       (22:25;13:25)

Salonit Anhovo : KEKO OPREMA Žužemberk       2:3 (25:22; 22:25; 25:17; 16:25; 13:15)

 

Fantastičen uspeh generacije športnikov, ki so osvojili naslove državnih prvakov tako v mini, kot v mali odbojki, sedaj pa še kot pionirji. Že lansko leto so bili fantje blizu finala, pa jim je pot do tam preprečila huda poškodba gležnja Jurčka Legana in to na zadnjem treningu pred osnovnošolskim finalom. Trud in vztrajnost vseh igralcev te generacije se je povrnil z osvojitvijo prestižnega naslova državnih prvakov v pionirski konkurenci! Generacija zmagovalcev, prijateljev tudi izven igrišča! Za ekipo KEKO Oprema Žužemberk so nastopili: Jure Legan, Mohor Travnik, Nejc Suhadolnik, Jure Kocjančič, Gašper Longar, David Pajnkiher, Tomaž Novak, Niko Longar, Aljaž Tomšič, Vid Urbančič in Luka Novak. Trenerja sta bila Tom Pečar in Bojan Brulec.

BRAVO RISI!