Pia Pintar in Žana Hrovat postali državni prvakinji v odbojki na mivki v kategoriji U16

Pia Pintar in Žana Hrovat postali državni prvakinji v odbojki na mivki v kategoriji U16

Igrišča ŠD Loka Žužemberk so 15.6.2024 gostila finalni turnir Državnega prvenstva v odbojki na mivki v kategoriji U16, tako pri deklicah, kot pri dečkih. Na finalni turnir se je pri deklicah uvrstilo 8 najboljših ekip iz kvalifikacijskega turnirja v Portorožu 1.6. in 2.6.2024, kjer se je za uvrstitev v finale potegovalo 40 ekip iz celotne države. Prav tako se je na finalni turnir pri dečkih uvrstilo 8 najboljših ekip iz kvalifikacijskega turnirja v Preddvoru 2.6.2024, kjer se je za uvrstitev v finale potegovalo 20 ekip iz celotne države.

Pri deklicah sta suvereno brez izgubljenega niza naslov državnih prvakinj osvojili domačinki in članici ŠD Loka Žužemberk, Pia Pintar in Žana Hrovat, pod vodstvom Erike Fabjan Mutapčija, ki sta zgolj v zadnjem nizu finalnega dvoboja poskrbeli za napet zaključek, kot se za finalni dvoboj spodobi.

Pri dečkih je naslov državnih podprvakov osvojil domačin Tilen Urbančič v paru z Lanom Trpincem. Domači uspeh je z osvojenim 4. mestom dopolnil Vid Obrstar v paru z Joštom Babičem.

Tekmovanje je potekalo v lepem sončnem vremenu in dobrih razmerah za igranje, ob rahlem občasnem vetru in prijetnih temperaturnih pogojih. Tekmovalci so na turnirju pokazali odlično tehnično znanje in borbenost, pomoč pa so imeli tudi s strani staršev in številčnih navijačih, ki so lahko uživali v kakovostnih dvobojih.

Končni vrstni red – deklice:

 1. Pia Pintar in Žana Hrovat
 2. Hana Bakan in Hana Strle
 3. Dita Reflak in Kim Kilar
 4. Katjuša Plot in Neja Železnik
 5. Nika Kokalj in Chloe Kucler
 6. Vesna Horvat in Isa Brenčič
 7. Maša Stopar in Zala Dremelj
 8. Ana Neja Pukl in Zoja Kolčan

 Končni vrstni red – dečki:

 1. Peter Bregar in Valentin Predan
 2. Lan Trpinc in Tilen Urbančič
 3. Tjaš Jevnikar in Nejc Žnidaršič
 4. Vid Obrstar in Jošt Babič
 5. Tim Šketa Rozman in Patrick Cukjati
 6. Anže Balažic in Gaj Kimperk
 7. Nace Bukovnik in Erazem Kušar
 8. Nik Žohar in Luka Štorman

Uroš Pintar