Vabilo: Čistilna akcija ob Svetovnem dnevu voda

 

Spoštovani, obveščamo vas, da je do nadaljnjega zaradi epidemije korona virusa odpovedana čistilna akcija. Nov datum bo objavljen naknadno! Hvala za razumevanje.

Žužemberk, 16. 3. 2020


 

Spoštovani.

Komunala Novo mesto bo letos ob »Svetovnem dnevu voda« v petek, 20. marca 2020 izvedla tradicionalno čistilno akcijo. Tudi tokrat želimo združiti vse občane, da na dan, 20. ali 21. marec izvedemo skupno čistilno akcijo in dosežemo dolgoročni pozitiven učinek na okolje. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti. V kolikor še nimate določenega termina čistilne akcije, vas naprošamo, da izberete predlagani termin.

Če ste z nami in boste na predlagani dan izvedli čistilno akcijo v vaši občini skupaj s krajani, društvi, šolami in vrtci, vas naprošamo, da nas obvestite (kontakt: beno.cervenka@zuzemberk.si ali  + 386 31 777 880).

Zbrane odpadke se odlaga na ekološke otoke ali zraven če so polni. Lokacije odloženih odpadkov se sporoči na mail občine (beno.cervenka@zuzemberk.si) da obvestimo komunalo za odvoz. Vreče in rokavice se prevzame na občini po predhodni najavi. Pomemben podatek je število udeležencev zaradi količine vreč in rokavic (NI neomejeno število kosov).

 

Beno Červenka, koordinator za komunalo, promet in okolje